“Gezonde stad voor iedereen”

De gemeente Utrecht werkt aan een gezonde stad voor iedereen. Onderzoek toont aan dat als je lange tijd te veel hinder hebt van geluid, dit de gezondheid kan schaden. We willen daarom graag weten welke ideeën en ervaringen bewoners hebben met geluid(hinder) en trillingen. De resultaten gebruiken we voor gemeentelijk beleid.

Dit zijn mooie woorden op de website van de gemeente Utrecht. Uitkomst van het onderzoek was onder meer dat 84% van de 3485 panelleden vindt dat een stille plek rondom het huis belangrijk is. Dan zou je denken dat dat is terug te vinden in de Ontwerpnota Geluid en Trillingen dat de opvolger moet worden van de Utrechtse Geluidnota. Deze Geluidnota dateert uit 2007 en heeft sindsdien het geluidbeleid bepaald.

Maar het tegendeel blijkt het geval. De nota gaat er juist van uit dat 5 dB meer geluid van bedrijven rondom het huis toelaatbaar moet zijn. Ook terrassen mogen (onder voorwaarden) meer geluid gaan maken.

Tot 10 juli kan een ieder op de nieuwe Geluidnota reageren.

UPDATE: onze  zienswijze ontwerp Geluidnota

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.