Geluidniveau binnen in de woning moet onderzocht zijn

De Raad van State heeft onlangs een duidelijke uitspraak gedaan met betrekking tot evenementengeluid. De gemeente moet nl. onderzocht hebben hoe de geluidsisolatie is van de gevels van omliggende woningen. De Raad van State schrijft in de uitspraak:
“Een inventarisatie van de geluidsisolerende werking van de gevels van (een aantal van) omliggende (maatgevende) woningen is niet gemaakt en inzicht in de verwachte binnenwaarde van die woningen was er niet. Naar het oordeel van de Afdeling had dit wel in de rede gelegen. Een afweging van de belangen om te beoordelen of geluidshinder onaanvaardbaar is, kan – zoals de rechtbank ook heeft overwogen – niet worden verricht als geen inzicht bestaat in de relevante feiten en de af te wegen belangen.”

Locatieprofielen

De gemeente Utrecht is bezig voor een 40-tal evenementenlocaties in stad zgn locatieprofielen op te stellen. Tot nu toe is er naar de binnenwaarde van omliggende woningen nog geen enkel onderzoek gedaan. Als ze dat onderzoek niet gaan uitvoeren dan kunnen omwonenden straks met deze uitspraak in de hand de evenementenvergunningen gaan aanvechten.

Dit bericht is geplaatst in evenementen, Geen categorie met de tags . Bookmark de permalink.